Adatvédelem

Cégünk figyelmet fordít a vásárlók személyes adatainak felhasználására, tárolására. Adatokat harmadik fél számára nem adjuk ki, kivételt képeznek ez alól alvállalkozóink, mint így például a DPD futárszolgálat, az így átadott adatokat alvállalkozóink semmilyen esetben nem jogosultak megőrizni vagy tovább adni. A foxhead.hu az Ön adatait a pontos és gyors megrendelések, kiszolgálások érdekében használja.

Adatkezelési nyilvántartási számunk:

-NAIH-95555/2016-

Vásárlók adatainak kezelése minden esetben a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történik.

..........................................................

2018 Május 25-ig,GDPR bevezetéséig :(2011. évi CXII. Törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról)

Felügyeleti szerv:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabdság Hatóság

1125 Budapest   Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Bővebb információ: http://www.naih.hu/

.........................................................

Ebben a hónapban frissítettük az adatvédelmi irányelveinket annak érdekében, hogy érthetőbb legyen, milyen adatokat gyűjtünk, illetve miért végzünk adatgyűjtést. Fejlesztéseket végeztünk az Adatvédelmi Áttekintőn, valamint egyéb olyan beállításokon is, amelyeket az Ön adatainak védelme érdekében biztosítunk.

A jelenlegi beállítások, valamint az információfeldolgozás módja nem változik. Pontosítottuk azonban az általunk követett gyakorlat leírását, valamint annak bemutatását, hogy milyen lehetőségek állnak az Ön rendelkezésére az adatok frissítése, kezelése, exportálása és törlése tekintetében.

Azért vezetjük be ezeket a módosításokat, mivel az Európai Unió területén hamarosan hatályba lép az Általános adatvédelmi rendelet (GDPR). Az adatvédelmi törvények európai országok közötti összehangolása érdekében hozott rendelet pontosítja azokat a szabályokat, amelyek szerint a cégeknek ismertetniük kell az adatfeldolgozási gyakorlatukat. Adatvédelmi irányelveinket az új előírások szerint módosítottuk, egyúttal olyan változtatásokat is bevezettünk, amelyek világszerte minden felhasználó érdekeit szolgálják.

1. Adatkezelő megnevezése

Adatkezelő megnevezése: Qualicon kft

Adatkezelő rövidített elnevezés: Qualicon kft

Adatkezelő cégjegyzékszáma: Cg.01-09-277501

Adatkezelő székhelye: 1112 Budapest Kapolcs utca 16,

Adatkezelő e-elérhetősége: shop@foxhead.hu

Adatkezelő képviselője: Gabrieli-Patzek Laura


Adatvédelmi tisztviselő: Patzek Endre

E-mail cím: qualicon.hub@gmail.com

Telefonszám: +36 303874752

 

A Qualicon kft (a továbbiakban: Társaság vagy Adatkezelő) részéről a honlapon megvalósuló adatkezeléssel összefüggésben az alábbiakról tájékoztatjuk:

A Társaság jelen tájékoztató megalkotásával és elérhetővé tételével biztosítani kívánja a GDPR. 12. cikkében meghatározott érintetti tájékoztatáshoz való jog megvalósulását.

A tájékoztató célja, hogy az érintettek megfelelő tájékoztatást kaphassanak a Társaság által kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatkezelésbe esetlegesen bevont adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A tájékoztatóval a Társaság biztosítani kívánja a nyilvántartások működésének törvényes rendjét, az adatvédelem alkotmányos elveinek, az adatbiztonság követelményeinek érvényesülését, meg kívánja akadályozni az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, és azok jogosulatlan megváltoztatását, illetve nyilvánosságra hozatalát.

A tájékoztató időbeli hatálya 2018.05.25-től visszavonásig tart.

 

2.  Adatkezelés szabálya

Mivel az információs önrendelkezés minden természetes személy Alaptörvényben rögzített alapjoga, így a Társaság eljárásai során csak és kizárólag a hatályos jogszabályok rendelkezései alapján végez adatkezelést.

Személyes adat kezelésére csak jog gyakorlása vagy kötelezettség teljesítése érdekében van lehetőség. A Társaság által kezelt személyes adatok magáncélra való felhasználása tilos. Az adatkezelésnek mindenkor meg kell felelnie a célhoz kötöttség alapelvének.

A Társaság személyes adatot csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezel, a cél eléréséhez szükséges minimális mértékben és ideig. Az adatkezelés minden szakaszában meg kell felelnie a célnak – és amennyiben az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok kezelése egyébként jogellenes, az adatok törlésre kerülnek. A törlésről a Társaságnak az adatot ténylegesen kezelő munkavállalója gondoskodik. A törlést a munkavállaló felett munkáltatói jogköröket ténylegesen gyakorló személy és az adatvédelmi tisztviselő ellenőrizheti. 

A Társaság személyes adatot csak az érintett előzetes – különleges személyes adat esetén írásbeli – hozzájárulása vagy törvény, illetve törvényi felhatalmazás alapján kezel.

A Társaság az adat felvétele előtt minden esetben közli az érintettel az adatkezelés célját, valamint az adatkezelés jogalapját.

 

3. Az érintettek jogainak érvényesítése

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését, korlátozását a Társaság feltüntetett elérhetőségein.

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formában megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

A Társaság a beérkezett kérelmet, illetve tiltakozást köteles a beérkezéstől számított három napon belül áttenni az adatkezelés szempontjából feladat- és hatáskörrel rendelkező szervezeti egység vezetőjéhez.

A feladat- és hatáskörrel rendelkező szervezeti egység vezetője az érintett személyes adatának kezelésével összefüggő kérelmére, az érkezésétől számított legkésőbb 25 – tiltakozási jog gyakorlása esetén 15 – napon belül írásban, közérthető formában választ ad.

Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A tájékoztatás főszabály szerint ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az Adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben költségtérítés állapítható meg. A költségtérítés mértékét a felek között létrejött szerződés is rögzítheti. A már megfizetett költségtérítést vissza kell téríteni, ha az adatokat jogellenesen kezelték, vagy a tájékoztatás kérése helyesbítéshez vezetett.

A valóságnak nem megfelelő adatot az adatot kezelő szervezeti egység vezetője – amennyiben a szükséges adatok és az azokat bizonyító közokiratok rendelkezésre állnak – helyesbíti, a GDPR. 17. cikkében meghatározott okok fennállása esetén intézkedik a kezelt személyes adat törléséről.


A személyes adatot törölni kell, ha

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; 
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen; 
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték; 
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; 
  • a személyes adatok gyűjtésére a 16 éven aluli gyermekek részére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor;
  • ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték úgy azt törölni köteles, valamint az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését. 


Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

  • ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
  • ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
  • törvényben meghatározott egyéb esetben.


Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ha az Adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Ha az érintett az Adatkezelő döntésével nem ért egyet, illetve, ha az Adatkezelő a válaszadási határidőt elmulasztja, az érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

Ha az adatátvevő jogának érvényesítéséhez szükséges adatokat az érintett tiltakozása miatt nem kapja meg, úgy az értesítés közlésétől számított 15 napon belül, az adatokhoz való hozzájutás érdekében bírósághoz fordulhat az Adatkezelő ellen. Az Adatkezelő az érintettet is perbe hívhatja.

Ha az Adatkezelő az értesítést elmulasztja, az adatátvevő felvilágosítást kérhet az adatátadás meghiúsulásával kapcsolatos körülményekről az Adatkezelőtől, amely felvilágosítást az Adatkezelő az adatátvevő erre irányuló kérelmének kézbesítését követő 8 napon belül köteles megadni. Felvilágosítás kérése esetén az adatátvevő a felvilágosítás megadásától, de legkésőbb az arra nyitva álló határidőtől számított 15 napon belül fordulhat bírósághoz az Adatkezelő ellen. Az Adatkezelő az érintettet is perbe hívhatja.


Az Adatkezelő az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, vagy a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.

Amennyiben az érintett jogainak gyakorlása során az ügy megítélése nem egyértelmű, az adatot kezelő szervezeti egység vezetője az ügy iratainak és az ügyre vonatkozó álláspontjának megküldésével állásfoglalást kérhet az adatvédelmi tisztviselőtől, aki azt három napon belül teljesíti.


A Társaság az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt, illetve az általa vagy az általa igénybe vett adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is megtéríti. Az Adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső, elháríthatatlan ok idézte elő. Ugyanígy nem téríti meg a kárt, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Az érintett jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.), illetve lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszéknél élhet. 

4. A Qualicon kft, foxhead.hu honlapjának használata során megvalósuló adatkezelések

Az adatkezelés helye: 

1112 Budapest Kapolcs utca 16.

4.1. A honlap adatkezelése

A Társaság saját weblappal rendelkezik, amelyek az alábbi címeken érhetőek el:

  • https://www.foxhead.hu


A honlapot a Társaság üzemelteti. A honlapokon elérhető webshopot megbízás alapján egy külső szolgáltató üzemelteti:

Szilícium 2012 Computer Kft. 2672 Hugyag Kossutht út 33

A Társaság lehetőséget biztosít arra, hogy a Társaság által üzemeltetett honlapon a látogatók regisztráljanak. A regisztráció során szükséges megadniuk az érintetteknek a releváns adatokat. A regisztrációra azonban csak akkor van lehetőségük az érintetteknek, ha elfogadják a Társaság adatkezelési szabályait, ezt egy jelölőnégyzet bejelölésével tehetik meg, máskülönben nem tudja megküldeni regisztrációját.

adatkezelési nyilvántartási szám: A GDPR alkalmazásával egyidejűleg a NAIH adatkezelési folyamatok nyilvántartása megszűnt, helyét az adatkezelő saját szerveztén belüli nyilvántartás vezetési kötelezettsége váltotta fel.

E terület adatkezelése során a Társaság által korábban bejelentett és a NAIH által nyilvántartásba vett adatkezelési nyilvántartási szám: -NAIH-95555/2016-

adatkezelés célja: webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezelése. A honlapokon keresztül elérhető webáruházban történő vásárlás, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése

kezelt adatok köre: 

  • név, cím, e-mail cím, telefonszám, nem, 
  • számlázási adatok: számlázási név, számlázási cím, szállítási cím, adószám (cég esetén)

adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) a) szerinti érintetti hozzájárulás

adattárolás határideje: 

  • az érintett regisztrációs fiókjának meglétéig, de amennyiben az érintett kéri adatai törlését úgy a törlési kérelmét követően azonnal
  • számlázási adatok: 2000. évi C. törvény szerint 8 év

adattárolás módja: elektronikus

 

4.2. Hírlevélküldés

A Társaság hírlevelet üzemeltet. A hírlevelet a Társaság azokra az e-mail címekre küldi meg meghatározott időközönként, amely e-mail címek szerepelnek az adott hírlevélhez kapcsolódó adatbázisban. Mivel az e-mail cím a jelenleg érvényes jogi álláspontok szerint relatív személyes adatnak számít, ezért a Társaság minden e-mail címet a személyes adatokat illető védelemmel kezel.

Az adatbázisba e-mail cím ezért főszabályként csak az érintett hozzájárulásával és külön kérelmére kerülhet be. Ahhoz, hogy az érintett hozzájárulhasson az e-mail címének a Társaság általi kezeléséhez, a Társaság minden esetben részletesen tájékoztatja az érintettet az adatkezeléssel kapcsolatos, minden releváns tényről. 

A Társaság minden esetben biztosítja az előzetes tájékozódáshoz és az önkéntességhez való jogot. Ezt a tájékoztató elérhetővé tételével és az adatkezeléshez való hozzájárulás kifejezett megadását elősegítő és azt bizonyító használatával éri el.

Abban az esetben, amennyiben az érintett nem elektronikusan, hanem papíralapon adja meg e-mail címét, úgy a papíron szerepel a tájékoztatás az adatkezelésről, amihez az érintett azzal járul hozzá, hogy kitölti az adatfelvételi lapot.

A Társaság a hírlevélküldést minden esetben önálló adatkezelési célnak minősíti, nem kapcsolja össze más célokkal, például a szolgáltatás igénybevételével. Ezért minden esetben külön nyilatkoztatja az érintettet minden eltérő célról, így például a szolgáltatás igénybevételéről és a hírlevélküldéshez való hozzájárulásról is, amennyiben egy adatfelvételi felületen (papíralapon vagy online) történhet az adatok megadása.

A hírlevélről az érintett e-mail cím használója bármikor, ingyenesen, közvetlenül leiratkozhat.

A Tárasaág a Mailchimp hirlevél küldő keret rendszet használja, a hírlevél láblécében minden esetben lehetőség nyílik automatikus leiratkozásra.

Az adat tároló :
MailChimp; 512 Means St Suite 404 Atlanta, GA 30318 USA], aki a www.mailchimp.com  szerverén tárolja az adatokat.

adatkezelési nyilvántartási szám: A GDPR alkalmazásával egyidejűleg a NAIH adatkezelési folyamatok nyilvántartása megszűnt, helyét az adatkezelő saját szerveztén belüli nyilvántartás vezetési kötelezettsége váltotta fel.

E terület adatkezelése során a Társaság által korábban bejelentett és a NAIH által nyilvántartásba vett adatkezelési nyilvántartási szám: -NAIH-95555/2016-

adatkezelés célja: marketing-kommunikációs csatornán való kommunikálás hírlevélküldéssel az arra feliratkozó e-mail címekre

kezelt adatok köre: érintett neve (vezetéknév és keresztnév), e-mail címe

adatkezelés jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) a) szerinti érintetti hozzájárulás

adattárolás határideje: a hírlevélszolgáltatás üzemeltetésének végéig, de amennyiben az érintett kéri adatai törlését (leiratkozik a hírlevélről), úgy a törlési kérelmét követően azonnal 

adattárolás módja: elektronikus

Mérettáblázat

Fox Standard Férfi Póló méretek cm-ben (a pólót lemérve)

 SMLXLXXL
Mellszélesség 45 cm 48 cm 53 cm 57 cm 62 cm
Derék szélesség 43 cm 46 cm 51 cm 55 cm 60 cm
Hossz 71 cm 73 cm 76 cm 78 cm 80 cm

webshop fox foxhead

A táblázatban a termék méretei vannak feltűntetve!

Ha nem biztos a méretében, mérjen le a ruhatárában egy kényelmes pólót és hasonlítsa össze a táblázatban szereplő méretekkel...

A táblázat a standard fox pólók méreteit tartalmazza, léteznek slim fit modellek is.

 

Fox cipő méretek

            
USA 7 7,5 8 8,5 9 9,5 10 10,5 11 11,5 12
Európai 40 40,5 41 42 42,5 43 44 44,5 45 45,5 46
talpbetét hossza cm-ben 25,5 26 26,5 27 27,5 28 28,5 29 29,5 29,7 30

webshop fox foxhead






Fox kesztyű méretek

webshop fox foxheadS(8)M(9)L(10)XL(11);2XL(12)3XL(13)4XL(14)
               
mm 182-188 188-194 194-200 200-206 206-212 212-218 218-224

webshop fox foxhead






A mellékelt rajz szerint mérd le a tenyeredet, a tenyered tövétől, ahol a csukló hajlik, a középső ujjad végéig!

A méretek mm-ben vannak megadva!